Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح مترو اهواز پس از گذشت ۱۵ سال به ایستگاه‌های میانی هم نرسیده است. کارفرما اعتقاد دارد که شرکت کیسون کار نمی‌کند و پیمانکار می‌گوید اعتبار ندادید، این میان حق با کیست؟

گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ حمل و نقل عمومی شاید از آن دسته حقوقی باشد که باید به راحتی در دسترس عموم قرار داشته باشد. همین موضوع باعث شد تا پروژه قطار‌های زیر زمینی یا همان مترو در کلانشهرها کلید بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما درست زمانی که شاید یکی از نقاط قوت شهر‌های بزرگ مثل تهران خطوط مترو آن‌ها است. این پروژه در شهر اهواز که در سال ۸۵ کلید خورد حالا بعد از گذشت ۱۵ سال بی حاصل مانده است و دیگر تبدیل به یک پروژه فرسایشی شده است.

 

مترو اهواز؛ یک داستان قدیمی

پروژه قطار شهری اهواز اساساً به یک آرزو برای مردم تبدیل شده است. این پروژه از سال ۸۵ وقتی آغاز به کار کرد در ابتدا ۴ شرکت داخلی مثل شرکت فرگوسن و قرارگاه خاتم الانبیا، متقاضی انجام پروژه بودند به یکباره و ناگهان بحث  فاینانس بانک خارجی مطرح می شود و معلوم نیست به چه علت هم این اتفاق رخ می‌دهد. 

 

بدیهی است که در آن دوره که ایران تحت فشار شدید ترین تحریم‌ها بود هیچ  کشوری حاضر نبود به ایران فاینانس بدهد؛ اما شرکت "کیسون" که نامه ای از یک بانک چینی داشت، ادعا کرد که می‌تواند فاینانس برای ایران بگیرد و به همین علت پیشنهادات دیگر شرکت‌ها اصلا شنیده و دیده نشد و شرکت کیسون به عنوان برنده مناقصه اعلام شد.

 

ماجرای فاینانسی که هیچ وقت نیامد

بانک چینی در همان موقع نامه ای نوشته بود که در آن آمده بود؛ مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار برای این پروژه فاینانس می‌شود و اعتبار آن نامه را هم 6 ماه در نظر گرفته بود. اما پروسه زمانی که شرکت کیسون برنده مناقصه شود و شهرداری به خودش بیاید و بفهمد مسئله فاینانس اصلا چیست، بیش از 6 ماه زمان برد و عملا آن نامه ملغی شده بود.

 

اما شرکت کیسون دوباره رایزنی کرد و این بار مشکل جدید به وجود آمده بود و آن مشکل این بود که هیچ بانکی حاضر نبود که شهرداری اهواز را ضمانت کند. در واقع شهرداری اهواز به علت بد حسابی و وجود تصمیمات نادرست و بدهی‌های نجومی، حمایت هیچ بانکی را برای ضمانت کردن آن را نداشت.

 

 

شهرداری ماند و جیب خالی

شرکت کیسون در نهایت  فاینانس را نتوانستند هماهنگ کند و این در حالی بود که برای هیچ یک از شهرهای کشور فاینانس تعریف نشده بود و پروژه‌های مشابه به خوبی تکمیل شدند.

 

نکته بعدی این است که این پروژه به صورت پنجاه پنجاه بین دولت و شهرداری تقسیم شده بود. شهرداری ۵۰ درصد خودش را از فاینانس در نظر گرفته بود و همه منابع دولتی به گفته آقای هلاکویی؛ رئیس سازمان قطار صرف ساخت سازه‌های ساختمانی شده بود. وتعهد شهرداری اهواز هیچ وقت پرداخت نشد.

 

کشمکش بین شهرداری و کیسون

در همین بین شرکت کیسون اعلام کرد که مطالباتش از شهرداری ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و شهرداری اهواز هم اعلام کرده است که شرکت کیسون به این اندازه کار نکرده است. در ادامه بنا شد در شورای عالی فنی کشور این موضوع به داوری گذاشته شود و دو طرف هم رضایت داده بودند اما به یکباره شهرداری اهواز حکم خع ید شرکت کیسون را صادر می‌کند و عملا شورای عالی فنی به عنوان داور به کنار گذاشته می‌شود.

یکی دیگر از مشکلات اصلی و اساسی این پروژه این بود که در قرارداد اولیه آمده بود، این پروژه در طی چهار سال به بهره برداری برسد که این میزان وقت برای یک پروژه در این ابعاد به شدت غیر منطقی به نظر می‌آید. شهر پکن چین که تمامی زیرساخت‌ها و منابع مالی برای احداث خطوط مترو شهر به طول ۲۶ کیلومتر را در اختیار داشت، پروژه را ۶ ماهه تمام کرد.

 

 

شهرداری: پیمانکار برای کار نکرده مطالبه دارد

شهرداری اهواز از سویی به این موضوع اعتراض دارد که شرکت کیسون با وجود این که بیشتر از آن چیزی که در قرارداد بوده یعنی ۶۰۰ میلیارد تومان به جای ۴۰۰ میلیارد تومان برای بخش داخلی کار دریافت کرده است و این شرکت با وجود اینکه هم استاندار، هم شهرداری و هم خودشان در جلسه مشترک قرار گذاشته بودند تا ظرف مدت ۱۰ روز کارگاه‌ها این شرکت فعال شود هیچ گونه فعالیتی نداشته است. شهردار اهواز به این موضوع هم اشاره می‌کند که شورای فنی مطالبات شرکت کیسون را تایید نمی‌کند و ما دیگر با این شرکت قرارداد نداریم.

 

یک بام و دو هوای شورای فنی

مدیر پروژه قطار شهری اهواز اما با اشاره به ادعای اثبات حقانیت شهرداری اهواز در داوری پرونده قطارشهری، بیان کرد: شورای عالی فنی در نامه خود هیچ حقی را به شهرداری اهواز نداده و تنها اعلام رای خود را به حالت تعلیق درآورده و منوط به صدور حکم دادگاه کرده، این در حالیست که برخلاف متن و محتوای کاملا روشن و شفاف این نامه، در رسانه‌ها اعلام کردند که شورای عالی فنی به نفع شهرداری اهواز رای داده و ادعاهای شرکت کیسون (مجری و پیمانکار متروی اهواز) را نپذیرفته و فسخ قرارداد را تایید کرده است.

 

همه این موارد لزوم ورود هر چه سریع تر دستگاه‌های نظارتی و قضایی به این موضوع را به وضوع اعلام می‌کند. باید منتظر ماند و دید با دولت جدید قرار است این پروژه کهنه و فرسایشی بالاخره به چه سرانجامی برسد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اهواز مترو فاینانس شورای عالی فنی شهرداری اهواز شرکت کیسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۲۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام احمد مبلغی در نشست علمی درخت‌کاری از منظر فقه محیط‌ زیست که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی قم برگزار شد، گفت: شاید نزد خیلی از ما و حوزه علمیه این ذهنیت باشد که بحث از درخت و درختکاری از یک اولویت بالایی برخوردار نیست، یا اگر هم هست یک کار اجرایی است که ارتباطی با فقه ندارد و اگر هم به آن ارتباط داشته باشد یک امر مستحبی است، و درخت‌کاری عملی مستحب و قطع آن امری مکروه است و این ذهنیت در ذهن‌ها بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این ذهنیت، ذهنیت درستی نیست. اگر بپذیریم که این ذهنیت نادرست است، حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: آیا اگر در گذشته از استحباب درختکاری می‌گفتند اشتباه می‌کردند و الان ما می‌خواهیم تصحیح اشتباه گذشتگان را بکنیم یا آنان درست می‌اندیشیدند و ما امروز باید ذهنیت دیگری در خصوص این کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: در گذشته درخت و درختکاری موضوعی نبود که مانند امروز پدید آمده است، زمانه هرچه به جلو می‌رود به هرچه تحول و روابط اجتماعی و تکنولوژی بیشتر می‌شود رابطه انسان با طبیعت و رابطه انسان با همه عناصر برپا دارنده طبیعت از جمله درخت یک رابطه ویژه می‌شود.

حجت الاسلام مبلغی اضافه کرد: در ارتباط با محیط‌زیست نظریه تبدل موضوع را داریم، یک حکمی در گذشته به گونه‌ای بوده و امروز به گونه‌ای دیگر تغییر پیدا کرده است و چون به گونه‌ای دیگر شده باید مطابق با موضوع تبدل یافته، استنباط حکم از نو صورت بگیرد و حکم قبلی تکرار نشود.

وی افزود: بسیاری از موضوعات این چنینی عوض می‌شود، در گذشته نه مشکل آب، خاک و هوا و نه مشکل منابع غذایی و محدودیت‌های آن را داشتیم، مشکل بیابان‌ها اگر در گذشته بود مشکلاتی مقطعی و برای محدوده معین بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز مشکل بیابان‌ها و ریزگردها مشکلی برای تمام مردم است؛ در گذشته این همه آلودگی هوا و آلایندگی وجود نداشت و با مشکل کمبود آب مواجه نبودیم و طبیعت در یک مخاطره جدی قرار نداشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: امروز ما نمی‌توانیم مانند گذشته مسئله درخت و درختکاری را مطرح کنیم و فقط از بحث استحباب کاشت و نگهداری آن سخن بگوییم، امروز بحث درختکاری امری لازم و واجب است. کاشت درخت و نگهداری از طبیعت در شرایط امروز بسیار حائز اهمیت است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • نصب ایستگاه‌های ‌خط‌ اول BRT اهواز تا خردادماه
  • ورود ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس به تهران تا پایان شهریور | خدمات پس از فروش اتوبوس های برقی بر عهده شرکت های داخلی خواهد بود
  • اهواز باید برای تردد معلولان و جانبازان مناسب‌سازی شود
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • اجرای بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط چهار مترو مشهد
  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • کرایه تاکسی در اهواز ۳۵ درصد گرانتر شد
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود