Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ پنجمین مرحله از ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن از چهارشنبه ۱۹ خرداد ماه گذشته به صورت سراسری در شهرهای مختلف کشور آغاز شد.

بر اساس آمارهای اعلامی از سوی مسوولان در مراحل مختلف ثبت نام طرح اقدام ملی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند که نهایتاً ۴۶۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در استان مرکزی نیز براساس مصوبات شورای مسکن این استان، ثبت نام از متقاضیان شهر اراک در سامانه طرح اقدام ملی مسکن آغاز شد و متقاضیان در زمان اعلام شده نسبت به ثبت نام خود در این سامانه اقدام کردند.

سهم استان مرکزی در طرح اقدام ملی 22 هزار واحد است که 12 هزار واحد آن باید در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران  و 9 هزار واحد آن در سایر شهرهای استان ساخته شود.

از مجموع سهمیه استان مرکزی و به گفته استاندار مرکزی 8 هزار و 100 واحد جدید در مرکز استان ساخته خواهد شد که در این راستا 19 خردادماه تفاهم نامه ساخت این واحد‌ها بین پیمانکار و کارفرما مبادله شد.

استاندار: دلیل انتخاب شرکت کیسون کیفیت کار آن‌ها است

سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در جلسه تبادل تفاهم نامه ساخت این واحدها که با حضور نماینده ولی فقیه در استان مرکزی برگزار شد، از انتخاب شرکت کیسون به عنوان پیمانکار این پروژه خبر داده و اعلام کرده بود که «ضوابط احداث مسکن ملی شفاف است و مراحل آن طی شده و به تائید وزارت راه و شهرسازی رسیده است و دلیل انتخاب شرکت کیسون به عنوان پیمانکار این طرح کیفیت کار آن‌ها است و هیچ گاه نباید کیفیت را فدای قیمت و کمیت کرد.»

 وی همچنین تاکید کرده بود که «عملیات اجرایی این پروژه باید پیش از اتمام فعالیت دولت فعلی آغاز شود تا دولت آینده توسعه و پیشرفت این پروژه‌ها را با سرعت دنبال کند»، که تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

وزارت راه در جریان کامل این واگذاری قرار دارد

اما موضوع انتخاب شرکت کیسون که به دلیل عدم برگزاری مزایده، غیربومی بودن، ناکارآمدی در اجرای پروژه متروی اهواز و وابستگی نزدیک یکی از سهامداران آن به یکی از چهره‌‌های مسئله‌دار انقلاب مورد انتقاد برخی صاحب‌نظران و مسوولان قرار گرفته، این روزها با حواشی زیادی در استان همراه شده است، این در حالی است که مهدی زندیه‌وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در پاسخ به خبرنگار فارس می‌گوید: واگذاری به شرکت کیسون طبق شیوه‌نامه انجام و بررسی‌های لازم صورت گرفته است.

وی با بیان این که واگذاری پروژه به پیمانکار طبق شیوه‌نامه وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، بیان کرد: قیمتی که می‌بایست برای ساخت این پروژه در نظر گرفته شود مبلغ ثابتی است که وزارتخانه تعیین کرده است و بر اساس همان مبلغ تعیین شده واگذاری به کیسون در نظر گرفته شد.

معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در جریان کامل این واگذاری قرار دارد و استانداری و معاونت عمرانی هیچ نقشی در این جریان نداشته‌اند و روند کاملا قانونی بوده است.

زندیه‌وکیلی با اشاره به اینکه در این پروژه 8هزار و 500 واحد مسکونی ساخته خواهد شد، افزود: قطعا این پروژه بزرگی است که هر شرکتی توانمندی انجام آن را ندارد و باید توسط شرکت‌های متبحر انجام شود و باید توجه داشت که مردم در مقابل مبلغ پرداختی انتظار تحویل به موقع مسکن را دارند و از طرفی باید استانداردهای لازم برای ساخت رعایت شود.

وی گفت: شرکت کیسون از شرکت‌های بزرگ و باسابقه کشور است که توانایی لازم برای انجام این پروژه را دارد، این شرکت در جلسه‌های متعدد شورای مسکن استان بررسی و طبق شیوه نامه وزارتخانه انتخاب شد و استاندار نیز به عنوان مسئول شورای مسکن استان موارد را بررسی و نظر ارائه داد، اما دخالتی در انتخاب کیسون نداشته است.

انتخاب کیسون تصمیم وزارت راه بود

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی اما در پاسخ به سوال‌ها و حاشیه‌های مطرح شده در خصوص واگذاری پروژه اقدام ملی مسکن اراک به شرکت کیسون گفت: واگذاری این پروژه به شرکت کیسون تصمیمی بوده که وزارت راه و شهرسازی گرفته است.

احمد مرزبان افزود: انتخاب شرکت کیسون به عنوان پیمانکار تصمیمی بود که وزارت راه و شهرسازی گرفته و به استان مجوز داده‌‌اند.

وی تصریح کرد: این تصمیمی بوده که  با توجه به سوابق و گرید شرکت کیسون در دفتر وزیر راه گرفته شده بوده است.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با بیان اینکه 70 هکتار زمین با مالکیت اداره کل اوقاف و امور خیریه در محدوده طرح جامع برای پروژه اقدام ملی مسکن اراک در نظر گرفته شده است، بیان کرد: برای جانمایی اولیه 8 هزار و 100 واحد در نظر گرفته شده است، طبق بررسی‌های انجام شده و جلسه‌های برگزار شده در وزارتخانه مقرر شد شرکت کیسون به عنوان شرکت مادر در پروژه حضور داشته باشد که با این اقدام تداخل کاری ایجاد نشود و تحت مدیریت یکپارچه کار انجام شود.

مرزبان ادامه داد: بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی مبلغی که در استان‌ها و شهرها صرف ساخت این مسکن از آورده مردمی می‌شود، باید یکسان باشد.

مرزبان در پاسخ به این سوال که آیا دخالت استانداری یا معاونت عمرانی استانداری منجر به واگذاری پروژه به شرکت کیسون شده است؟ افزود: کار فعلا در حد یک تفاهم‌نامه است از طرفی مفاد تفاهم نامه بر اساس بندهای تعیین شده تماما به نفع دولت است و در یکی از بندها قید شده در صورتی که پیمانکار داخلی با قیمت مناسبت‌تر اعلام آمادگی کند شرکت کیسون باید کار را به او واگذار و از پروژه کنار گذاشته می‌شود.

وی بیان کرد: تمامی تشریفات مورد نیاز برای واگذاری طبق قانون و شیوه‌نامه وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.    

نمی‌دانم 3 هزار میلیارد تومان را از کجا آورده‌اند 

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: جلسات کارشناسی در وزارتخانه برگزار شده، شرکت کیسون 10 هزار  واحد مسکونی را در کشور ونزوئلا ساخته است، پروژه عظیم ساخت 8 هزار واحدی اراک باید به شرکتی واگذار شود که توانمند بوده و بتواند کار را در کوتاه‌ترین زمان به انجام برسد.

 مرزبان همچنین در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود این پروژه با اعتبار 3 هزار میلیارد تومان به شرکت کیسون واگذار شده است، گفت: نمی‌دانم 3 هزار میلیارد را از کجا آورده‌اند.

انتخاب یک شرکت غیربومی عایدی برای فعالان صنعت ساخت و ساز استان ندارد

طرح این سخنان از سوی مسوولان ذی‌ربط در حالی است که یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی استان مرکزی با انتقاد از این واگذاری به خبرنگار فارس می‌گوید: انتخاب یک شرکت غیربومی به عنوان پیمانکار پروژه اقدام ملی مسکن در استان موجب می‌شود رقابت بین پیمانکاران بومی از بین رفته و یک نوع سرخوردگی در استان ایجاد کند.

رضا عزیزآبادی افزود: ساخت بیش از 8 هزار واحد مسکونی در اراک می‌تواند صنعت ساخت و ساز را در استان رونق داده و فعالان این عرصه را در این شرایط بد کرونایی و اقتصادی به تحرک وادارد، اما قطعا انتخاب یک پیمانکار غیربومی موجب می‌شود مصالح و نیروی انسانی مورد نیاز این پروژه‌ها با نظر پیمانکار غیربومی از خارج از استان تهیه شود و هیچ سود و عایدی برای فعالان این عرصه در استان به همراه نداشته باشد.

این فعال اجتماعی بیان کرد: اگر شرکت کیسون یک شرکت بزرگ و توانمندی است چرا ماشین‌آلات و تجهیزات خود برای زیرسازی را از شرکت جهاد نصر تهیه کرده، در حالی که باید از نظر امکانات و تجهیزات به اندازه‌‌ای قوی باشد که نیاز نداشته باشد تجهیزات خود را از شرکت‌های دیگر تهیه کند.

عزیزآبادی گفت: مسوولان باید پاسخ دهند روال قانونی مربوط به واگذاری پروژه به شرکت کیسون چگونه و از چه طریقی طی شده است، چرا هیچ فراخوانی برای شرکت‌های بومی استان منتشر نشد و شرکت‌های داخلی در جریان چنین طرحی قرار نگرفتند.

وی ادامه داد: ضوابط و مقرراتی که مسوولان از آن دم می‌زنند، چیست؟ چرا باید پروژه‌ای به این بزرگی تنها به یک شرکت داده شود، آیا نمی‌توان 8 هزار واحد را بین شرکت‌های بومی تقسیم کرد تا یک نوع رقابت و ایجاد انگیزه در استان ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: چه تضمینی وجود دارد که بعد از تغییر دولت پیمانکار به تعهدات خود پایبند بوده و در موعد مقرر واحدهای مسکونی را تحویل متقاضیان دهد؟ پشتوانه این واگذاری آنهم در پایان کار دولت چیست؟ اگر وی نتواند به موقع به تعهدات خود عمل کند چه کسی پاسخ آوارگی 8 هزار نفر از مردم را خواهد داد.

عزیزآبادی اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که شرکت کیسون به دلیل غیربومی بودن بخشی از سود خود را برداشته و کار را به شرکت‌های داخلی بسپارد، در این شرایط چه کسی پاسخگوی اجرای پروژه بر اساس اشل تعریف شده در قراردادها خواهد بود.

این فعال اجتماعی بیان کرد: شرکت کیسون پیمانکار پروژه متروی اهواز بود، اما به خوبی می‌دانیم که به دلیل عدم توانایی در اجرای پروژه کنار گذاشته شد، آیا این شرکت توانایی لازم برای اجرای پروژه اقدام ملی مسکن را در شهر اراک آنهم با حجم به این بزرگی دارد؟

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: استان مرکزی مسکن شرکت کیسون پروژه اقدام ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی عنوان پیمانکار واگذاری پروژه طرح اقدام ملی شرکت کیسون استان مرکزی اجرای پروژه مدیرکل راه تفاهم نامه هزار واحد شیوه نامه یک شرکت ثبت نام بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش مؤثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده مؤثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تأمین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این واحدها تکمیل شده است.

تأمین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تأمین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم.

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

کد خبر 6098808 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • امضای یک هزار قرارداد با شرکت های دانش بنیان
  • معاونان وزیر راه و شهرسازی به مشکلات مردم قم رسیدگی می کنند
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • تصمیم‌گیری مهم ۲ بانک برای آینده پرسپولیس