Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-08@23:07:00 GMT

یک سال کار بدون مزد در پروژه قطار شهری اهواز

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۱۵۳۰۵

یک سال کار بدون مزد در پروژه قطار شهری اهواز

تین‌نیوز |

انگار کسی نیست که صدای کارگران را بشنود؛ در حدود یک هفته است که منتظر آمدن استاندار هستیم می‌خواستم پلاکاردی بنویسم که راحت‌تر صدایم را به گوشش برسانم ولی حتی پول برای نوشتن پلاکارد هم نداشتم.

پروژه قطار شهری اهواز که از سال 85 آغاز به کار کرده و 2 خط نیز برای این پروژه تعریف شده پس از 11 سال نه تنها به بهره‌برداری نرسیده بلکه به نوعی شروعی دوباره را کلید زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برنامه بازدید استاندار خوزستان از پروژه قطار شهری اهواز در 18 تیرماه اگرچه پس از سال‌ها از گذر عمر این پروژه، سرانجام نقاط مثبتی در زمینه تکمیل پروژه به چشم می‌خورد ولی این برنامه نیز همانند اکثر برنامه‌ها بی‌حاشیه نبود.

در جمع مسئولان و خبرنگاران این بازدید، کارگرانی حضور داشتند که پس از دیدن استاندار شاید در دل‌هایشان بارقه‌ای از امید ایجاد شده بود، امید به گرفتن حق و حقوقشان توسط استاندار ولی آنچه که انتظار نداشتند رخ داد.

بلاتکلیفیم؛ کسی گردن نمی‌گیرد

یکی از این کارگران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: من یکی از کارگران شرکت کیسون(پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز) هستم که از شهریور ماه سال گذشته تا کنون حقوقم را پرداخت نکرده‌اند.

وی افزود: قبل از عید فطر امسال مبلغ 300هزار تومان و نیز پس از اعتراضات کارگران مبلغی در حدود یک میلیون تومان برای ما پرداخت شد و این میزان مجموع پرداختی‌های این شرکت به کارگرانش از شهریور ماه سال گذشته تاکنون بوده است.

این کارگر بیان کرد: با وجود اینکه ساعت کاری من تمام شده فقط اینجا مانده‌ام که با استاندار صحبت کنم. ما اینجا بلاتکلیف هستیم وقتی به شرکت کیسون می‌گوییم که حقوقمان را پرداخت کنید می‌گویند که به ما پولی نداده‌اند.

وی ادامه داد: مسئولان سازمان قطار شهری می‌گویند که ما اعتبار را به شرکت پرداخت کرده‌ایم ولی آنها حقوقتان را نمی‎‌دهند. هرکدام موضوع را به گردن دیگری می‌اندازد.

حقوق بیش از 300کارگر پروژه قطار شهری اهواز از سال گذشته تاکنون پرداخت نشده

این کارگر عنوان کرد: بیش از 300نفر همانند من چنین شرایطی را دارند. به ما گفته‌اند که اگر حرف بزنیم اخراجمان می‌کنند برای همین سکوت کرده‌ایم البته ما حتی به نوبخت معاون رئیس جمهور که اواخر سال گذشته از پروژه مترو بازدید داشت موضوع عدم پرداخت حقوقمان را گفته‌ایم ولی بازهم هیچی نشد.

وی گفت: انگار کسی نیست که صدای کارگران را بشنود؛ در حدود یک هفته است که منتظر آمدن استاندار هستیم، می‌خواستم پلاکاردی بنویسم که راحت‌تر صدایم را به گوشش برسانم ولی حتی پول برای نوشتن پلاکارد هم نداشتم.

پس از اینکه استاندار از روند پروژه بازدید کرد در جمع خبرنگاران حضور یافت و پاسخگوی سوالات آنان شد که در این بین شریعتی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا خبر خوشی برای واریز حقوق کارگران پروژه متروی اهواز دارید، عنوان کرد: کارگران که کارگران بنده نیستند و باید این موضوع و خبر خوشی که برای کارگران به دنبال آن هستید را از پیمانکار دریافت کنید. هر کاری ساز و کاری دارد و من نیز تاکیدات و فشارهای مورد نیاز را به پیمانکار خواهم داشت تا حقوق پرسنل واریز شود اما قانون نیز ساز و کارهایی برای آن‌ها تعبیه کرده است.

وی درباره اینکه آیا اداره کار در بازرسی بر این موضوع کم کاری نکرده که تاکنون بازرسی بر این موضوع نظارتی نداشته است، افزود: بنده ملاحظات کارگران را دارم که می‌خواهند در کنار اشتغال اخراج نشوند اما در موردی که می‌گویید اداره کار بازرس نفرستاده است کارگران باید شکایت کنند تا بازرس هم حضور یابد، تاکید می‌کنیم که این کار انجام شود و با گشایشی که در پروژه انجام شده و پول در اختیار پیمانکار قرار گرفته این موضوع نیز حل شود.

«امیدمان استاندار بود که او هم...»

به گزارش تسنیم، اگرچه به گفته آن کارگر در پایان برنامه بازدید، مبنی بر اینکه «امیدمان استاندار بود که او هم...» اما آنچه که بروکراسی اداری را زیر سوال می‌برد تعریف غلط از مسئولیت‌ها است.

در زمانی که کارگر تهدید به اخراج می‌شود و مهر خموشی بر لبانش می‌زنند همچنین حق اعتراض و شکایت را از این قشر ضعیف و زحمت‌کش می‌گیرند؛ در گوشه‌ای دیگر مسئولی پا بر روی پا گذاشته تا در صورت شکایت به وظیفه مهم نظارت و بازرسی بپردازد.

اینکه اداره کار موظف باشد حقوق تضعیف شده کارگران را بگیرد و نیز منتظر شکایت و اعتراض نماند و آتش به اختیار اقدام کند اگر چه رویایی به نظر می‌رسد ولی حقیقت و واقعیت امر است.

صحبت‌های این کارگر درد دل هزاران کارگر دیگری است که افق نگاهشان را به نقطه‌ای دوخته‌اند تا روزی حقوق شهروندی آنان نه فقط در منشور بلکه در عالم واقع رعایت شود.

وقتی حقوقمان را مطالبه می‌کنیم ما را به اخراج تهدیدی می‌کنند

حدود 20روز از بازدید استاندار از پروژه قطار شهری می‌گذرد ولی نه تنها مشکل کارگران شرکت کیسون حل نشد بلکه امروز شاهد تجمع این کارگران در پی عدم دریافت حقوقشان در مقابل استانداری خوزستان بویم.

یکی از این کارگران معترض در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یک سال بدون دریافت حقوق در حال فعالیت و کار هستیم و مسئولان مدام به ما وعده‌های دروغین می‌دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تا کنون شکایت کرده‌اید گفت: آنچه که عیان است چه حاجت به بیان است. استاندار، فرماندار و حتی امام جمعه از وضعیت ما خبردارند و همه مشکل ما را می‌دانند.

کارگر شرکت کیسون ادامه داد: تا کنون یک بازرس اداره کار هم نیامده شرکت و پرس و جو و نظارتی کند البته سه شنبه هفته گذشته به اداره کار رفتیم و آنها گفتند که پیگیری می‌کنیم ولی پس چرا پیگیری نمی‌کنند؟!

دیگر کارگر معترض با بیان اینکه وقتی حقوقمان را مطالبه می‌کنیم ما را به اخراج تهدید می‌کنند، ادامه داد: این مشکل بیش 300تا 400 کارگر است و اکثر ما مستاجریم و در معیشت خود مانده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه کارگرانی که امروز در این تجمع نیامده‌اند از ترس اخراج شدنشان است، افزود: مدیرانمان حقوق تیرماه را هم دریافت کرده‌اند ولی حقوق ما را 12 ماه است که پرداخت نکرده‌اند.

کارگر معترضی که سن و سالی هم گذرانده بود با بیان اینکه بسیاری از مسئولان کشوری از پروژه قطار شهری اهواز بازدید کردند گفت: آنها فقط می‌آمدند نگاهی می‌کردند قولی می‌دادند و می‌رفتند.

وی تصریح کرد: دیگر پروژه‌های متروی کلانشهرها که با پروژه قطار شهری اهواز آغاز شده بود اکنون پایان یافته ولی پروژه اهواز پس از 11سال فقط 10کیلومترش انجام شده است.

این کارگر معترض تاکید کرد: با این روند کاری متروی اهواز شاید تا 15یا 20سال دیگر تکمیل شود.

حقوق کارگران را در صورت اخذ رای از دادگاه پرداخت می‌کنیم

شهرام شاهین‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت کارگان شرکت کیسیون اظهار داشت: مطالبات کارگران رسوب کرده و سنگین شده است و فقط از سال گذشته تا کنون دو حقوق به اضافه یک عیدی به آن‌ها پرداخت شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شرکت کیسیون معتقد است که شرکت قطار شهری مطالبات را پرداخت نکرده است، گفت: خیر اینگونه نیست و پرداخت‌های خوبی به کیسیون داشتیم اما اگر شرکت با زیان در حال ساخت پروژه است به ما مربوط نبوده و این مشکل جز مشکلات داخلی شرکت است.

مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز گفت: قانون تعیین کرده چنانچه شرکتی از کارفرما مطالبات قابل توجهی داشته باشد اما از طرفی دیگر مطالبات پیمانکار دست دوم و کارگرانش را پرداخت نکرده باشد کارگران می‌توانند با مراجعه به مراجع ذی صلاح از جمله قوه قضائیه و اداره کار از کارفرما شکایت کنند و ما ملزم می‌شویم که با توجه به حکم دادگاه و رای اداره کار از حساب کیسیون برداشت و حققوق کارگران را پرداخت کنیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه دو مشکل وجود دارد ابتدا اینکه شرکت کیسیون تا کنون صورت وضعیت مثبتی پیش ما ندارد و تمام آن‌ها سریعا پرداخت می‌شد و دوم اینکه کارگران تا کنون هیچ شکایتی از شرکت کیسیون نکرده‌اند.

شاهین‌زاده گفت: وقتی که کاگر می‌ترسد و حاضر به شکایت کردن از کارفرما نیست، بنده که نمی‌توانم به جای کارگر از شرکت کیسیون شکایت کنم.

وی با بیان اینکه این قبیل موضوعات فقط مختص شرکت کیسیون نیست و در بخش‌های دولتی وجود دارد، عنوان کرد: من می‌توانم به عنوان یک فردی که مسئولیت دارم در حدود و چارچوبی که قانون تعیین کرده کارکنم در صورتی که در برخی از مواقع برای حل مشکلات پا را فراتر از حد گذاشته‌ام تا مشکلات سریع‌تر حل شوند.

مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز تصریح‌کرد: چنانچه کارگران از شرکت شکایت و رای اداره کار را اخذ کنند از نخستین صورت وضعیت مقدار طلب کارگران کسر و حقوقشان را پرداخت می‌کنیم اما نیاز به رای دادگاه و شورای اداره کار است.

وی افزود: به جز حکم دادگاه و رای اداره کار هیچ ابزار قانونی دیگری نداریم و تنها لابی ‌گری می‌ماند که ما نیز تا حد امکان در راستای حل مشکلات انجام داده‌ایم.

شاهین‌زاده مشکلات کارگران شرکت کیسیون را بخشی از مشکلات کلی شرکت عنوان کرد و گفت: با حل شدن مشکلات شرکت کیسیون مطمئن مشکلات کارگران نیز رفع می‌شود.

کسی به کارگران توجه نمی‌کند

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خوزستان نیز پیش از این درباره حقوق کارگران گفته که «متاسفانه اکنون وضعیت به شکلی شده که اگر کارگر حقوق حقه و مکتسبه خود را مدعی شود، با برخورد قضایی مواجه می‌شود.

محمدرضا راهداری‌زاده افزود: کارگری که چند ماه حقوق نگیرد و کسی جوابگو خود و خانواده‌اش نباشد، در برخی از مواقع به نوعی کنترل شرایط از دستش خارج می‌شود. در این شرایط باید کارفرما پاسخگو باشد که چرا حقوق نمی‌دهد و متاسفانه تمام برخوردها به سمت کارگر برمی‌گردد و با کارگر برخورد قضایی می‌شود.

وی با بیان این‌که کارگران خواهان حقوق و مزد خود هستند، اظهار کرد: مزد و حقوق مکتسبه، جزو دیون ممتازه است و کارفرما مکلف است تا این دیون را پرداخت کند اما متاسفانه در بحث پرداخت دیون ممتازه کسی به کارگران توجه نمی‌کند.»

من اجازه مصاحبه ندارم!

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، تلاش خبرنگار تسنیم برای مصاحبه با یکی از مسئولان شرکت کیسون با نتیجه مثبتی همراه نبود به طوری که باقری‌نیا مدیر اجرایی پروژه قطار شهری اهواز درباه مشکل کارگران فقط به «من اجازه مصاحبه ندارم و متاسفانه مدیران شرکت این اجازه را به من نداده‌اند.» بسنده کرد.

روایات و احادیث بی‌شماری درباره پرداخت حقوق کارگران از بزرگان دین نقل شده و جای بسی تعجب است از مسئولانی که بر منصب خویش تکیه می‌زنند ولی ذره‌ای عمل به دستورات بزرگان دین را در زمره وظایف و مسئولیت‌هایشان قرار نمی‌دهند.

پیامبر صلی الله علیه و آله: ظُلمُ الأجیرِ أجرَهُ مِنَ الکَبائِرِ = ظلم در پرداخت مزد کارگر، از گناهان بزرگ است.

امام على علیه السلام: نَهى [رَسُولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله] أن یُستَعمَلَ أجیرٌ حَتّى یُعلَمَ ما اُجرَتُهُ = پیامبر خدا از به کار گرفتن کارگر، پیش از تعیین مزدش نهى فرمود.

امام على علیه السلام: اِرحَم مَن دُونَکَ یَرحَمکَ مَن فَوقَکَ = با فرودست خود مهربان باش تا فرادستت با تو مهربان باشد.

امام صادق علیه السلام: أعطِهِم اُجورَهُم قَبلَ أن یَجِفَّ عَرَقُهُم = پیش از آن که عرق آنان(کارگران) خشک شود، مزدشان را بپرداز .

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۵۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • پروژه قطار شهری اصفهان-نجف‌آباد آماده کلنگ‌زنی است
  • تجمع اعتراضی در مجتمع مس سرچشمه 
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد