Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@06:43:46 GMT

مصوبات مهم شورای عالی صادرات برای کیسون

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۹۴۳۷۷

مصوبات مهم شورای عالی صادرات برای کیسون

نخستین جلسه شورای عالی صادرات در سال 1396 در بیست و نهم فروردین ماه با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.این جلسه 13 مصوبه مهم به نفع تسهیل صادرات داشت که قطعا تاثیرات با اهمیتی بر روند صادرات کشور در سال 1396 خواهد داشت. به گزارش تابناک، 4 مصوبه اول این جلسه به طور خاص به صادرات خدمات فنی و مهندسی اختصاص داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این 4 مصوبه قطعا شرایط کاملا متفاوتی برای شرکت های صادر کننده خدمات فنی و مهندسی در سال 1396 ایجاد خواهد کرد. شرکت هایی که در دو سه سال اخیر تفاهم نامه های همکاری خیلی زیادی با کشور های خارجی منعقد کرده بودند ولی به دلیل عدم امکان ارائه ضمانت نامه بانکی معتبر امکان عقد قرارداد برای آن ها فراهم نشده بود. بی شک اجرایی شدن این مصوبات شرایط را برای این دسته از شرکت ها، کاملا متفاوت خواهد کرد. نکته مهمی که در این مصوبه ها به چشم می خورد، تعیین زمان حداکثر یک ماهه برای اجرایی شدن مصوبات است که از اهمیت بالای این موضوع برای دولت حکایت دارد.خبرگزاری تسنیم جزئیات این مصوبات را منتشر کرده است:مصوبه شماره 1: حذف شرط نداشتن چک برگشتی برای شرکت های خدمات فنی و مهندسی
در نخستین جلسه شورای عالی صادرات در سال 1396 مقرر شد تا به منظور تسهیل صدور ضمانت نامههای بانکی مورد نیاز صادرات خدمات فنی و مهندسی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ضمن تاکید بر رعایت بانک های عامل بر اجرای مصوبه شماره 93981/ت52014هـ مورخ 94.7.19 هیات وزیران، در مورد مستثنی شدن شرکت های معتبر صادرکننده خدمات فنی و مهندسی از شروط نداشتن معوقه و چک برگشتی،به کلیه بانک های عامل اعلام شود. (لازم به ذکر است مصوبه 94.7.19 هیات وزیران مربوط به تسهیلات ارزی به مبلغ 200 میلیون دلار به صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی به کشور عراق است.)مصوبه شماره 2 : تسهیل صدور پذیرش ضمانت نامه ارزی در کشورهای هدف
بانک مرکزی ج.ا.ایران ظرف مدت یک ماه نسبت به اعلام اسامی کشورهایی که در آن ها صدور و پذیرش ضمانت نامه های ارزی بانکی مقدور نیست، اقدامات لازم را انجام دهد.مصوبه شماره 3 : اعلام اسامی صادرکنندگان برتر خدمات فنی و مهندسی به بانک مرکزی
سازمان توسعه تجارت ایران فهرست صادرکنندگان معتبر خدمات فنی و مهندسی را که بیش از 20 میلیون دلار صادرات طی سال های اخیر انجام داده اند را تهیه و ظرف یک هفته به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کند.مصوبه شماره 4 : صندوق توسعه ملی مکلف به صدور ضمانت نامه حداقل 250میلیون یورو است
با هدف تسهیل در صدور ضمانت نامه های بانکی مورد نیاز صادرات خدمات فنی و مهندسی، هیات امنای صندوق توسعه ملی باید نسبت به صدور مجوز برای سپرده گذاری حداقل مبلغ 250 میلیون یورو نزد بانک های خارجی آن دسته از کشورهای هدف که مشکل مذکور در آن ها وجود دارد را صادر کند.مصوبه آخر به مصوبه شماره 2 اشاره دارد و در مورد کشورهایی است که به هر دلیلی امکان صدور و پذیرش ضمانت نامه های ارزی در آن ها وجود ندارد. در این مصوبه امکان سپرده گذاری مبلغ 250 میلیون یورو و بیشتر نزد بانک های خارجی کشور های مذکور فراهم شده است.
نکته مهم اینجاست که مصوبات فوق می تواند سال رویایی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور رقم بزند.
در سال های 85 تا 90 صادرات خدمات فنی و مهندسی جایگاه رفیعی در تجارت خارجی کشور داشت. نمودار زیر روند صادرات خدمات فنی و مهندسی را از سال 1373 تا 1395 نشان می دهد.

تجربه یک دهه گذشته کشور در صادرات خدمات فنی و مهندسی سبب شد تا شورای عالی صادرات حمایت دولت را در قالب مصوبات اخیر متوجه این صنعت مهم و استراتژیک نماید.با نگاهی به صادر کنندگان نمونه خدمات فنی و مهندسی در سال های 93، 94 و 95 به نام های بزرگی همچون فراب، مپنا، کیسون، عمراب، دنا رهساز و استراتوس بر می خوریم. حضور دو شرکت بورسی و فرابورسی مپنا و کیسون در این لیست جالب توجه است که امکان اثر پذیری از این مصوبات را دارند. شرطی که در مصوبه شماره 3 اعلام شده است تنها مبلغ صادرات 20 میلیون دلار برای سال های اخیر است که نشان می دهد شرکت های بیشتری از آن چه در فوق ذکر شد از مزایای این مصوبه برخوردار خواهند بود.رئیس هیات مدیره کیسون که از آن به عنوان غول پیمانکاری ایران یاد می شود چندی پیش از برنامه گسترده این شرکت برای صادرات خدمات فنی و مهندسی خبر داده است.محمد رضا انصاری از تشکیل کنسرسیومی از شرکت های ایرانی با سهم 50 درصدی کیسون برای اجرای پروژه عظیم 8 تا10 میلیارد دلاری در کشور الجزایر سخن گفته بود که در گام اول ساخت 11,000 واحد مسکونی در این کشور را شامل می شود، این پروژه از پروژه های مهمی است که در صورت اجرایی شدن می تواند بزرگترین پروژه فرامرزی خدمات فنی و مهندسی لقب بگیرد.او به راه افتادن پروژه های متوقف العماریه عراق و ساختمان اداری نخست وزیری عراق به مبلغ بیش از یک میلیارد دلار و اجرایی شدن تفاهم نامه همکاری با ایتالیا برای ساخت خط راه آهن به ارزش 2.8 میلیارد دلار را از دیگر فعالیت های با اهمیت کیسون در صادرات خدمات فنی و مهندسی عنوان کرده بود.کارشناسان معضلات صادرات خدمات فنی و مهندسی را در چند سال اخیر شامل عدم فراهم شدن بستر مبادلات بانکی، عدم حمایت بیمه ای و عدم صدور ضمانت نامه های معتبر می دانند. در این میان صدور ضمانتنامههای مورد نیاز شرکتها، از جمله ضمانت شرکت در مناقصه، ضمانت حسن انجام کار و ضمانت پیشپرداخت برای شرکتها، مهمترین نقش را در انجام پروژههای فنی و مهندسی و در نتیجه افزایش صادرات فراهم می کند. به نظر می رسد با مصوبات ذکر شده خون تازه ای به رگ های شرکت هایی همچون کیسون تزریق شود.

برچسب ها: شورای عالی صادرات ، مصوبات ، کیسون ، خدمات فنی و مهندسی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۴۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • البرز| شورای ششم جذب نیروی جدید نداشته است
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی